Rehabilitering vibrationsplatta

Rehabilitering vibrationsplatta

Intresset för och användningen av olika typer av vibrationsplattor växer sig allt större. Idag är det väldigt många som väljer att köpa hem en egen vibrationsplatta, och det av olika anledningar. Somliga vill ha tillgång till vibrationsplattan för träning av styrka och kondition, medan andra vill använda den för att förbättra sin rörlighet och för att mjuka upp sina muskler. Allt fler vänder sig dock till vibrationsplattor för att utöva rehabilitering.

Detta då man med en vibrationsplatta på ett skonsamt men effektivt sätt kan mjuka upp musklerna, minska stelhet och även minska tiden för återhämtning. Det speciellt om du drabbats av en muskelskada. Nedan tipsar vi om de bästa vibrationsplattorna vid rehabilitering!

Fitnessplate Future 3D - för ökad fettförbränning och starkare muskler

Fitnessplate Future 3d är utan tvekan den optimala vibrationsplattan för dig som vill förbättra din förbränning samtidigt som du stärker dina muskler och leder. Här räcker det att du använder din vibrationsplatta eller fitnessplate i ungefär 15 minuter om du vill att det ska motsvara ett "vanligt" 60 minuters pass. Så effektivt och bra är det!

I och med att denna platta ser till att dina muskler och leder aktiveras på djupet, och framförallt på ett sätt som du inte får till i annan träning, kommer du märka stor skillnad i såväl styrka och muskelmassa som rörlighet och flexibilitet. Träningen är samtidigt otroligt skonsam och passar därmed väldigt bra för dig som genomgår rehabilitering och inte bör anstränga dig allt för mycket. Har du dessutom ambitioner av att gå ner i vikt kan denna träningsform även bidra till det.

Om du ännu inte drabbats av skador eller liknande på din kropp kan du med fördel använda fitnessplate future 3D i förebyggande syfte. Påfrestningen på din kropp är minimal, träningen motverkar smärta och stelhet, och så kan du sakta men säkert bygga upp din styrka och följsamhet med hjälp av den dynamiska belastning som skapas. En väldigt bra vibrationsplatta med andra ord!

Fitnessplate 4D - aktiverar lymfsystemet och motverkar värk

Här har vi ett riktigt bra alternativ av vibrationsplatta för dig som vill bekämpa, motverka och arbeta förebyggande mot värk och stelhet. Samtidigt kommer denna Fitnessplate 4D bidra till att din förbränning ökar och att ditt lymfsystem aktiveras ordentligt. De många små musklerna som arbetar samtidigt vid träningen med vibrationsplattan bidrar till att din förbränning ökar avsevärt.

På samma gång kommer du uppleva att de muskler och leder som du vanligtvis inte aktiverar stärks och växer i takt med att du håller igång på plattan. De små och djupa vibrationerna som skapas med fitnessplate 4D bidrar också till att blodcirkulationen ökar och att ditt lymfsystem stärks. Det kan i sin tur vara av stor vikt för dig som vill behandla och arbeta förebyggande vid värk och stelhet.

I och med att man vid vibrationsträning även förbättrar balansen kan denna variant fitnessplate ge riktigt bra fördelar för dig som rehabiliterar och vill arbeta effektivt men skonsamt med kroppen. Knän, fotleder, lårmuskler, vadmuskler, sätesmuskler och höfter aktiveras utan att du ens tänker på det. Kort sagt är vibration en väldigt bra typ av träning för dig som ska rehabilitera kropp och muskler!

Miniplate vibrationsplatta - den smidiga vibrationsplattan

Ytterligare ett alternativ av platta för vibrationsträning från Trend rehab är denna variant, Mini Vibrationsplatta. Tack vare dess behändiga storlek är just denna modell extra smidig att både hantera, använda, förvara och transportera. För dig som bor lite mindre, inte har så gott om yta eller förvaring, eller helt enkelt bara vill ha en lite smidigare och lättare träningsplatta kan det alltså finnas många fördelar med denna!

Miniplate vibrationsplatta erbjuder, trots dess storlek, riktigt bra och djupgående vibrationsträning för olika behov. Med plattan kan du aktivera dina muskler och leder på ett djupare plan där du även kickar igång delar av din kroppsbyggnad som du annars inte brukar göra. Träningen görs väldigt effektivt utan att det känns påfrestande, obehagligt eller allt för tungt.

Detta innebär att även du som lider av muskelskada, ledvärk, smärta, stelhet, ledsjukdom, benskörhet eller andra liknande bekymmer också kan få stor användning av träningsplattan. Oavsett om du inte kan, inte bör eller inte vill påfresta kroppen genom träning kommer denna vibrationsplatta göra susen. Vibrationsplattor erbjuder även ett bra alternativ till träning för dig som vill gå ner i vikt.

Vibrationsboken - kompletterande e-bok till vibrationsplattor från Trend rehab

Om du intresserat dig för eller fastnat för någon av de vibrationsplattor vi tipsat om ovan kan vi även rekommendera dig att kolla in denna e-bok, "Vibrationsboken". I denna bok får du tips och råd om olika övningar du kan utöva med eller på din vibrationsplatta beroende på vad och hur du vill träna.

Har du tidigare inte använt en vibrationsplatta för träning kan du med hjälp av denna bok få till en mer effektiv träning och bättre resultat utan att riskera skador eller belastning. Boken ger dig ett brett och varierande innehåll så att du kan anpassa träning såväl som val av övningar helt efter eget behag.

Andra vibrationsplattor vi rekommenderar

Skandika vibrationsplatta V2000 3D/4D

Ett annat alternativ av vibrationsplatta är denna Skandika vibrationsplatta V2000 3D/4D. Den här träningsplattan kommer i en böjd design som i sin tur ska bidra till att du maximerar kontakten mellan träningsytan och din kropp och muskler. På så sätt kan du göra din träning än mer effektiv. Den stora, halkfria ytan ser till att du står stadigt och säkert samtidigt som du utför dina övningar.

Här tränar du med 4D-vibrationer vilket i sin tur, vid utövande av rätt övningar, kan bidra till minskad vikt, bättre uthållighet och blodcirkulation, ökad muskelmassa och starkare leder. Du kan välja mellan 6 olika träningsprogram och anpassa träningen med 60 olika hastighetsinställningar. Vid köp får du med tillhörande träningsband, pekskärm och fjärrkontroll.

Global Relax Zen shaper 3D vibrationsplatta

Sist men inte minst vill vi tipsa om denna vibrationsplatta från Global Relax. Den här varianten är utformad för att snabbt och enkelt anpassa sig efter dina behov och din träningsform. Plattans styvhet och design ser till att du står stadigt och tryggt samtidigt som dina muskler och leder får arbete effektivt. Reflexer, följsamhet, balans och kroppskontroll tränas också.

I och med att träningen görs effektivt men utan särskilt mycket påfrestning för varken muskler eller leder är detta en vibrationsplatta som du utan problem kan använda även för rehabilitering och liknande. Muskelvävnaden stimuleras på djupet utan att det finns en risk för skador eller ytterligare belastning. Denna tränings plats kommer med tillhörande fjärrkontroll för enkel styrning.